Arbeidsinkludering er en sentral del av suksessen til Marianne sitt selskap, Service på 123. Gjennom samarbeid med A2G har hun ansatt åtte personer. Hun mener at riktig innstilling og arbeidsmoral veier tyngre enn formell kompetanse. For Marianne er mangfold både en forretningsstrategi og en livsfilosofi som skaper positive ringvirkninger for både selskapet og samfunnet.
Marianne har alltid hatt en gründer i seg. Etter nærmere 20 år i kantine- og renholds bransjen, bestemte hun seg i mars 2019 for å ta spranget og starte sitt eget selskap, Service på 123. Med solid bransjeerfaring, en nytenkende tilnærming, og en urokkelig vilje til å alltid gi det lille ekstra, bygget hun selskapet fra bunnen av. Men Marianne visste at hun ikke kunne gjøre alt alene.
Fra dag én har samarbeidet med A2G vært uvurderlig. Mens Marianne fokuserer på å skaffe nye kontrakter og utvide virksomheten, jobber A2G med å finne de riktige kandidatene til teamet hennes. “De vet akkurat hvilke personligheter jeg er ute etter,” sier Marianne. “Jeg trenger ikke at de har fagbrev – det er innstillingen og arbeidsmoralen som teller.”
I dag har Marianne tre nøkkelpersoner fra A2G som jobber i renholdet. De er alltid på plass, gjør jobben skikkelig, og er uvurderlige for driften. En av dem har til og med tatt steget opp til å bli driftssjef og stedfortreder for Marianne. I alt har hun ansatt åtte personer fra A2G siden samarbeidet startet, og hun er tydelig på at bedriften ikke hadde vært der den er i dag uten dem.
Ulikheter styrker teamet
Mangfoldet i Service på 123 er imponerende. Med ni forskjellige nasjonaliteter representert, er Marianne overbevist om at mangfoldet har vært en nøkkel til suksess. “Det er veldig vanskelig å finne norske renholdere som blir værende år etter år,” forklarer hun. “Men de som har blitt hos oss, har fått et stort løft både økonomisk og profesjonelt.
Marianne legger stor vekt på å bli kjent med de menneskene hun ansetter. “Renholderne er ofte usynlige for kundene, men når jeg tar dem med på driftsmøter og lar kundene bli kjent med dem og deres bakgrunn, endres holdningene. Når menneskene bak jobben blir synlige, vokser anerkjennelsen og forståelsen.
For Marianne er ledelse av mangfold mer enn bare en forretningsstrategi – det er en livsfilosofi. “Det viktigste når du leder mangfold, er å akseptere at vi alle er forskjellige. Hver person har sine styrker, og det er mitt ansvar å bygge opp under disse og trene på det som ikke er godt nok. Det krever tid og vilje til å gi av seg selv.”
Arbeidsinkludering, en god investering
For Marianne er arbeidsinkludering en god investering – ikke bare for selskapet, men også for samfunnet. “Jeg hadde aldri fått til dette uten A2G,” sier hun bestemt. “Det gir meg så mye å bidra til at kundene mine forstår hva det innebærer å være en inkluderende bedrift. Når vi møter hverandre med større raushet og forståelse, kan vi oppnå store ting sammen.”